Orthopedisch Onderzoek en Onderwijs

Artsen en wetenschappers bestuderen de gevolgen van traumatisch letsel en sportactiviteiten om te bepalen hoe goed gewrichtsvervangings- en -reconstructietechnieken of het gebruik van experimentele prothesen de gewrichtsmechanica en het bewegingsbereik kunnen herstellen. Hun door vakgenoten getoetste gepubliceerde werk in de orthopedie is omvangrijk. Zij doen ook actief onderzoek naar kunstmatige kraakbeenimplantaten en naar transplantaten van menselijk kraakbeen voor de behandeling van gewrichtsletsels of gewrichtsdegeneratie.

 Toonaangevend orthopedisch onderzoek omvat:

  • Optimaliseren van transplantaties van allotransplantaten voor kraakbeenherstel
  • Analyseren van nieuwere biomaterialen voor implantatie om de gewrichtsfunctie te herstellen
  • Verbetering van chirurgische technieken en het ontwerp van gewrichtsimplantaten door de krachten in de knie te meten met een uniek elektronisch knie-implantaat (e-knee)
  • Het uitvoeren van gewrichtsslijtagetests om de duurzaamheid van chirurgische implantaten van de heup, knie en wervelkolom te meten
  • Testen van gewrichtsimplantaatontwerpen, chirurgische instrumenten, revalidatieprogramma's en bracing- en ortheseontwerpen voor het been, de voet en de enkel

Biologisch en biomechanisch orthopedisch onderzoek

Baanbrekend werk door onderzoekers en wetenschappers van de kliniek richt zich op baanbrekende orthopedische behandelingen, waaronder verschillende gebieden waar patiënten baat bij kunnen hebben, zoals kraakbeenallotransplantatie, kraakbeen-weefselengineering, stamcelonderzoek en genomica.

The Netherlands have a longstanding tradition and reputation in clinical and basic research in the orthopaedic eld. Not only orthopaedic surgeons but also clinical scientist, material scientists, imaging specialists, physiologists, and basic scientists in University Medical Centers and general hospitals in the Netherlands contribute to the orthopaedic research eld on a daily basis. We therefore have a multidisciplinary local and national multidivisional organising committee dedicated to make the EORS 2019 meeting successful in every aspect. Het effect van sommige drugs is moeilijk te meten, maar er is weinig twijfel met Viagra 100mg.

The Maastricht UMC+ has an outstanding clinical and research reputation in orthopaedic research with leading roles in the past on the introduction of HA coatings on total joint implants and the successful introduction of PMMA beads loaded with antibiotics in septic surgery care. Currently, we are an expertise centre on uncemented arthroplasty and one of the infection treatment referral centres in the Netherlands. 

Momenteel zijn de lopende studies in de afdeling gericht op twee belangrijke gebieden van musculoskeletaal onderzoek: wervelschijfaandoeningen en osteoartritis. Deze onderzoeksthema's weerspiegelen de bestaande gefinancierde onderzoeksgebieden van onze fundamenteel-wetenschappelijke faculteit, alsmede de enorme klinische kracht van de artsen en chirurgen van de afdeling. Samen met afgestudeerde studenten en postdoctorale bursalen werken basiswetenschappers en chirurgen aan nieuwe onderzoeksrichtingen, en door samenwerking tussen afdelingen en instellingen ontwikkelen zij nieuwe inzichten in de pathogenese van skeletaandoeningen en initiëren zij baanbrekende therapieën.


Het is opmerkelijk dat een zeer groot percentage van onze bevolking thans de verlammende pijn van artrose en degeneratieve tussenwervelschijfaandoeningen ondervindt. De incidentie van lage rugpijn, die vaak in verband wordt gebracht met degeneratieve veranderingen in de tussenwervelschijf, is buitengewoon hoog. Maar liefst 80% van de volwassenen krijgt tijdens zijn leven ten minste één keer pijn en 5% krijgt te maken met een chronische aandoening van de wervelkolom.  Can Kamagra oral jelly really help treat ED in men?


Hoewel er talrijke chirurgische benaderingen bestaan voor de behandeling van beschadigde of getraumatiseerde tussenwervelschijven, zijn de meest gebruikte strategieën gericht op het verlichten van de symptomen. Geen van de huidige therapieën kan de functie van de degeneratieve tussenwervelschijf volledig herstellen en daardoor verdere verslechtering van de gezondheid van de aangetaste wervelkolom voorkomen. Uit demografische gegevens blijkt duidelijk dat het aantal personen dat aan deze aandoeningen lijdt, in de nabije toekomst aanzienlijk zal toenemen. Het huidige onderzoek is gericht op het begrijpen van de basisbiologie van de tussenwervelschijf en op het verkennen van nieuwe mechanismen voor herstel met behulp van stamcellen. Cialis 10mg: Find the facts here about dosage, usage and potential issues